Koppning

Koppning förbättrar blodcirkulationen, vilket i sin tur minskar celluliter och ger en slätare hud. Vi kan erbjuda Sveriges största utbud inom koppningprodukter, både för hemmabruk och till professionella utövare. Koppning är även en utmärkt metod för att minska spänningar och smärta av olika former i exempelvis rygg och skuldror.

Hur gör jag?
Du trycker enkelt ihop dina koppor mot huden och  ett undertryck bildas i huden som påverkar bindväven i muskler och underhud. 

Börja med att smörja in det området som du vill behandla så att kopparna kan förflyttas. Du kan också punktbehandla vissa områden, låt kopparna enbart sitta några sekunder på samma ställe innan de förflyttas.  Sätt kopporna på det området du vill behandla och tryck sedan på sidorna så att det bildas ett lufttryck i kopporna. Undertrycket som sker under koppning drar till sig vätskor och ökar tillförseln av blod. Det känns en del när kopporna sitter på huden men i normala fall känns ingen smärta. 

Tänk på följande: Genomför inte koppning i mer än 10-15 minuter och du ska vara försiktig om du ha ytligt liggande blodkärl eller åderbråck. Vid skadad hud och hudsjukdomar bör du kontakta en läkare innan du genomför behandlingen. Koppning ska inte genomföras av personer som tar blodförtunnande medel.Koppning används med fördel mot
* Celluliter och bristningar
* Smärta och värk
* Svullna och stickande ben
* Muskelspänningar
* Öka blodcirkulationen